Matbloggstoppen

Fräsch Pasta Vegetale

Pasta med olivolja, grönsakerna man har hemma, mozzarella och basilika kan inte bli annat än gott. Lite vardagslyx, men kan även bjudas på till finmiddag!

Ingredienser

300g av din favoritpasta

3 sharlottenlökar

1 citron

1 paket plommontomater (gula och röda)

½ zuccini

2 vitlöksklyftor

1 kruka basilika

1 paket mozzarella

1 dl matlagningsgrädde

olivolja

lite soltorkade tomater

Salt, peppar

 

Fräs finhackad sharlottenlök och hackad zuccini. Koka tagiatellen, den ska vara al dente, så i ca 7 minuter. Mixa de flesta bladen från basilikakrukan med citronsaft och vitlöken till en pesto. Häll detta över lökblandningen tillsammans med grädden och låt puttra under omrörning, smaka av med salt och peppar. Vänd ner blandningen i pastan tillsammans med delade tomater och finfördela slutligen mozzarellan och soltorkade tomater och rör om. Toppa med det sista av basilikan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0