Fräsch Pasta Vegetale
Pasta med olivolja, grönsakerna man har hemma, mozzarella och basilika kan inte bli annat än gott. Lite vardagslyx, men kan även bjudas på till finmiddag!
Ingredienser
300g av din favoritpasta
3 sharlottenlökar
1 citron
1 paket plommontomater (gula och röda)
½ zuccini
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 paket mozzarella
1 dl matlagningsgrädde
olivolja
lite soltorkade tomater
Salt, peppar
Fräs finhackad sharlottenlök och hackad zuccini. Koka tagiatellen, den ska vara al dente, så i ca 7 minuter. Mixa de flesta bladen från basilikakrukan med citronsaft och vitlöken till en pesto. Häll detta över lökblandningen tillsammans med grädden och låt puttra under omrörning, smaka av med salt och peppar. Vänd ner blandningen i pastan tillsammans med delade tomater och finfördela slutligen mozzarellan och soltorkade tomater och rör om. Toppa med det sista av basilikan.