Lax med mager potatissallad och kvargtzatziki
Mat kan vara både smakrik, spännande och nyttig!
2 portioner
Potatissallad: '
2 medelstora potatisar
8 körsbärstomater
¼ gurka '
½ pkt bladspenat
Olivolja, salt, örtsalt, peppar
Koka potatisen i småbitar. När den är klar så sila bort vattnet och låt potatisen svalna i en bunke. Varva med hackad spenat, finhackad gurka och halverade körsberstomater. Krydda och häll om du vill på en liten skvätt olivolja.
Kvargtzatziki:
1 burk Kesella Kvarg 1%
1 klyfta vitlök
¼ gurka
Svartpeppar, salt
Riv gurkan och vitlöken med ett rivjärn. Rör ner i kesellan med svartpeppar och salt.
2 portioner färsk lax
Olivolja, citronpeppar, salt
Hetta upp oljan ordentligt i pannan och stek laxen några minuter på varje sida så att den får en gyllene färg, Krydda med citronpeppar och salt innan laxen vänds i pannan.