Matbloggstoppen

Lax med mager potatissallad och kvargtzatziki


 
Mat kan vara både smakrik, spännande och nyttig!

2 portioner
Potatissallad: '
2 medelstora potatisar
8 körsbärstomater
¼ gurka '
½ pkt bladspenat
Olivolja, salt, örtsalt, peppar
 
Koka potatisen i småbitar. När den är klar så sila bort vattnet och låt potatisen svalna i en bunke. Varva med hackad spenat, finhackad gurka och halverade körsberstomater. Krydda och häll om du vill på en liten skvätt olivolja.
 
Kvargtzatziki:
1 burk Kesella Kvarg 1%
1 klyfta vitlök
¼ gurka
Svartpeppar, salt
 
Riv gurkan och vitlöken med ett rivjärn. Rör ner i kesellan med svartpeppar och salt.
 
2 portioner färsk lax
Olivolja, citronpeppar, salt
 
Hetta upp oljan ordentligt i pannan och stek laxen några minuter på varje sida så att den får en gyllene färg, Krydda med citronpeppar och salt innan laxen vänds i pannan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0