Matbloggstoppen

Hejdåmiddag!

Igår lagade jag middag till familjen för att jag resa till Sydafrika i 5 månader, idag är det pojkvännens tur! Det är delvis en hejdåmiddag, men också en julklapp jag lovat honom.

Det blir marinerad, baconinlindad fläskfilé, whiskysås, bea-smör och grillad majs och klyftpotatis i chilidressing!

Fläskfilé:
700 g fläskfilé
1 pkt bacon

Marinad:
Olivolja
1 msk tomatpuré
2 msk BBQ-marinad (smokey)
1 msk soja
Chilipeppar
Svartpeppar

Putsa filén och låt den ligga i marinad ett par timmar. Linda runt bacon, bryn i stekpannan och sätt sedan in i ugnen, ca 30 minuter på 175°.

Whiskysås:

Köttets steksky + marinad
20 g smör
2½ dl matlagningsgrädde
1 pkt phiadelphia vårlök & svartpeppar
1 msk soja
2-3 msk whisky
Salt, peppar

Smält ner smöret i skyn och rör sedan ner resten av ingredienserna, låt phiadelphian smälta ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Bea-smör:
200 g rumstempererat smör
3 msk chili bearnaise
4 klyftor vitlök
2 tsk citronpeppar
2 tsk chilipeppar

Vispa smöret med en elvisp, rör ner övriga ingredienser och viska fluffigt. Häll sedan ut över ett bakplåtspapper, rulla ihop till en rulle och lägg in i frysen för att stelna.

Kryddig klyftpotatis och majs:
2 bakpotatisar
2 majskolvar, frysta
1 tsk spiskummin
2 tsk chilipeppar
3 vitlökslyftor
2 tsk salt
1 tsk paprikakrydda
2 msk olivolja
25 g smör

Skär potatisen i klyftor och dela majsen 3-4 gånger. Låt dem puttra i saltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och häll dem i en bakplåt med olivoljan och kryddorna, hyvla över smöret. Sätt in dem i ugnen tills de har fått färg och potatisen är mjuk i mitten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0