Matbloggstoppen

Små halloumiburgare med chipotleröra

Detta är en rätt som passar jättebra som förrätt eller som tapasrätt men man kan även välja att göra dem i större storlek och äta som huvudrätt. Halloumi är en väldigt annorlunda ost som har en lite gnisslig konsistens och har mycket sälta i sig - salta alltså aldrig halloumin när den tillagas. Jag tycker smaken är fruktansvärt god, särskillt pepparhalloumin ugnstekt eller grillad med vitlök. Vitlöksmarinerad halloumi passar väldigt bra på grillspetten på sommaren. Detta är en god vegetarisk ersättare för vanliga hamburgare.

 

Ingredienser

12 st

2 paket pepparhalloumi

4 ciabattabröd med smak av soltorkade tomater

1 knippe krispsallad

1 burk körsbärstomater

2 klyftor vitlök

 

Röran:

1 chilifrukt

3 vitlöksklyftor

1 msk chipotleröra

2,5 dl creme fraiche

 

Skiva halloumipaketen i 6 skivor var och ugnsgratinera dem med olivolja och pressad vitlök tills de är gyllenbruna. Skiva bröden på samma sätt, 6 skivor utav varje bröd så att det blir 24 skivor. Rosta dem utan fett i en stekpanna. Mixa ingredienserna till röran med en gaffel. Bygg hamburgarna med fint skivade tomater, salladen och röran. Stick en tandpetare eller halverat grillspett igenom burgaren för att hålla allt på plats och stick ner en körsbärstomat överst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0