Torsk i krämig vitvinsås med bacon och sockerärtor
New edition :D!
Nej men jag prövade för ett tag sedan ett egenkomponerat recept som jag la upp för ett par dagar sedan. Men sedan lagade jag en enklare version - som blev minst lika bra!
400 g sejfilé eller torskfilé
1 pkt färskost med vitlök & örter
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
1 paket bacon
1 paket sockerärtor
1 msk smör
salt, vitpeppar, citronpeppar
Tina upp fiskfiléen och dela den i bitar som blir praktiska att lägga i stekpannan. Stek dem i smöret och smaksätt med citronpeppar, ett par minuter på varje sida. Blanda ihop färkost, grädde och vin, eventuellt värm upp färskosten lite så att den lätt löser sig i grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll det över fisken i en ugnsäker form. Klipp baconskivorna i små bitar och stek dem knapriga, häll i sockerärtorna i slutet och bryn dem en minut eller två. Häll blandningen över fisken och lägg in det i ugnen i 20 minuter på 200°.
Blir en jättegod sås som passar bra till ris, pressad potatis, eller som jag gjorde: Potatismos med lite grädde och västerbottenost i. Bon appetit!
Nej men jag prövade för ett tag sedan ett egenkomponerat recept som jag la upp för ett par dagar sedan. Men sedan lagade jag en enklare version - som blev minst lika bra!
400 g sejfilé eller torskfilé
1 pkt färskost med vitlök & örter
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin
1 paket bacon
1 paket sockerärtor
1 msk smör
salt, vitpeppar, citronpeppar
Tina upp fiskfiléen och dela den i bitar som blir praktiska att lägga i stekpannan. Stek dem i smöret och smaksätt med citronpeppar, ett par minuter på varje sida. Blanda ihop färkost, grädde och vin, eventuellt värm upp färskosten lite så att den lätt löser sig i grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll det över fisken i en ugnsäker form. Klipp baconskivorna i små bitar och stek dem knapriga, häll i sockerärtorna i slutet och bryn dem en minut eller två. Häll blandningen över fisken och lägg in det i ugnen i 20 minuter på 200°.
Blir en jättegod sås som passar bra till ris, pressad potatis, eller som jag gjorde: Potatismos med lite grädde och västerbottenost i. Bon appetit!
Kommentarer
Trackback