Matbloggstoppen

Falukorvlåda!

Har nu varit i Sydafrika i snart 5 månader. Självfallet är abstinensen till falukorv total! Här är ett recept som jag tycker riktigt mycket om. Receptet är från Leif Mannerström "husmanskost", men jag har designat om det efter eget behag!

 

4 pers

800 g Falukorv

1 gullök, hackade i ringar

2 klyftor vitlök, pressade

2 msk bostongurka

3 msk chilisås
2 msk stark senap
1 kruka färsk timjan, finhackad
10 cocktailtomater, halverade
3 dl mellangrädde
svartpeppar, salt
10 medelstora potatisar

25 g smör

2 dl mjölk

2 äggulor

muskot

2 dl riven ost

 

1. Skala potatisen och koka den med en nypa salt. Häll av vattnet och mosa potatisen. Tillsätt varm mjölk, smält smör tills moset har en fast konstistens och smaka av med salt, peppar och muskot. Rör ner 1/3 kruka finhackad timjan samt 2 äggulor.

 

2. Rör samman bostongurka, senap och 2 msk chilisås. Dela falukorven i 4 bitar och skär upp dem  på längden och vik ut. Bre på blandningen på falukorven.

 

3. Lägg falukorven i en ugnssäker form och lägg upp potatismosen runtom – som i en fiskgratäng. Strö lökringar och cocktailtomater över falukorven.

 

4. Värm upp grädden och rör ner chilisås, vitlök, salt och peppar. Häll blandningen över falukorven och strö sedan över 2/3 av timjan på falukorven. Strö över osten över hela formens innehåll.

 

5. Grädda i ugn på 200º i 35 minuter, eller tills falukorven och osten fått (enligt mig då) rejält med färg! Färdig att serveras!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0