Matbloggstoppen

Quattro!

Fyra sorters vegetariska piroger smaksatta med ost. Små tilltugg till en drink, som förrätt, på buffébordet eller som tillbehör till förrätten!

 

1 pkt smördeg

 

Svensk pirog

50 g västerbottenost

100 g champinjoner

25 g färskost

Salt, peppar, 2 klyfta vitlök, 2 msk smör

Tillagning: Finhacka champinjonerna och stek i smör, salt och finhackad vitlök tills all vätska är absorberad. Rör ihop röran med färskost och västerbottenost. Kavla ut en fjärderel av smördegen och skär ut circlar i valbar storlek. Lägg in en liten klick fyllning i varje cirkel, vik över till en halvmåne och förslut genom att pressa ihop kanterna med en gaffel. Detta görs samma på varje pirog, så kommer nedan bara beskriva tillagning av röran.

 

Grekisk pirog

150 g feta

100 g spenat

½ msk olivolja, 2 klyftor vitlök, svartpeppar

Tillagning: Stek spenaten lätt i lite olivolja, låt överflödig vätska rinna av. Rör ner fetaost, pressad vitlök och svartpeppar.

 

Blue cheese pirog

50 g blåmögelost

100 g broccoli

25 g färskost

Salt, peppar, 1 msk smör

Tillagning: Hacka broccolin fint och stek i smör tills smöret absorberats. Strö över blåmögelosten och låt den mjukna, för ihop med färskost, salt och peppar.

 

Chévre pirog

100 g chévre

3 msk honung

1 dl finhackad ruccula

½ dl cashew saltade

Tillagning: Fördela chévresmulor och finhackad ruccola i smördegscirklarnas mitt. Ringla över honung och hackad cashew.

Ställ in pirogerna på 200º tills pirogerna blivit gyllenbruna, ca 15 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0